Meer beleggingen in logistiek vastgoed dan in woningen
Bouw & Vastgoed 05.05.2021 | Branchenieuws

Meer beleggingen in logistiek vastgoed dan in woningen

Voor het eerst sinds 2014 is er in een kwartaal meer belegd in logistiek vastgoed dan in woningen. Logistiek vastgoed profiteerde in de eerste drie maanden van dit jaar van de toegenomen vraag naar distributiecentra voor e-commerce.  

Het totale volume over het eerste kwartaal van 2021 bedroeg 2,1 miljard euro, blijkt uit cijfers van vastgoedconsultant CBRE. Daarvan werd 37 procent belegd in logistiek vastgoed, 29 procent in kantoren en 25 procent in woningen. Het kwartaalvolume daalde significant ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar: er werd in totaal 44 procent procent minder belegd.

image

Verkoop Zalando-distributiecentrum

Het volume voor logistiek vastgoed piekte door de recente verkoop van het Zalando-distributiecentrum in Bleiswijk. Het grootste fulfilmentcentrum van Nederland beslaat ruim 140.000 vierkante meter. Het werd recent verkocht aan een buitenlandse belegger voor 215 miljoen euro, wat het tot de grootste single asset deal ooit maak in logistiek vastgoed, goed voor ruim een kwart van het totale logistieke beleggingsvolume.

Logistiek blijft goed presteren

Hoe de vastgoedbeleggingen volgend kwartaal exact uitpakken, is nog even afwachten, denkt Bart Verhelst, Executive Director Capital Markets bij CBRE. "Logistiek blijft goed presteren, maar in de woning- en kantorensector zal het voorlopig rustig blijven. Wel merken we dat een groot deel van de verkoopprocessen wordt uitgesteld totdat er weer kan worden gereisd. De verwachting is daarom dat in de tweede helft van dit jaar een groot deel van de achterstand zal worden ingehaald."

Afbeelding: Het distributiecentrum van Zalando in Bleiswijk dat eerder dit jaar voor een recordbedrag werd verkocht 

Plaats een reactie (0)

Reageren