Medtronic opent grootste distributiecentrum in regio Heerlen
Warehousing 26.09.2018 | Branchenieuws

Medtronic opent grootste distributiecentrum in regio Heerlen

Medisch-technologiebedrijf Medtronic heeft dinsdag met CEVA Logistics een nieuw distributiecentrum in Heerlen geopend. Het dc is met een oppervlakte van 33.000 vierkante meter het grootste in de regio. 

Het nieuwe distributiecentrum, dat naast de bestaande faciliteit van Medtronic in Heerlen is gebouwd, voorziet in de opslag en distributie van medische hulpmiddelen van het bedrijf. Dat zijn bijvoorbeeld chirurgische instrumenten, implantaten en systemen voor patiëntmonitoring. 

Het pand bestaat uit drie gebouwen, A tot en met C. Op de begane grond is circa 33.400 vierkante meter opslagcapaciteit en op de mezzanine 4.621 vierkante meter. Daarnaast beschikt het over 5.000 vierkante meter kantoorruimte. Logistiek dienstverlener CEVA Logistics neemt de dagelijkse operatie voor haar rekening.

'Goede logistiek is van levensbelang'

“Vanuit ons distributiecentrum kunnen 15.000 verschillende ziekenhuizen in onder andere Europa binnen 24 uur worden bereikt”, aldus Sikko Zoer, Vice President Customer Care en Supply Chain van Medtronic EMEA. “Het is onze verantwoordelijkheid om onder alle omstandigheden, aan al onze klanten en patiënten te leveren. De extra capaciteit en de unieke geografische ligging op het Trilandis-park maken dat mogelijk, en zorgen dat we de verwachte groei in Europa aankunnen. Goede logistiek is van levensbelang.”

Grootste commerciële werkgever in de regio

Met de komst van het nieuwe dc neemt het aantal arbeidsplaatsen in Zuid-Limburg verder toe. Bovenop de ruim duizend bestaande arbeidsplaatsen van Medtronic in Heerlen, gaan er nu nog 300 nieuwe medewerkers aan de slag bij CEVA Logistics in het distributiecentrum. Hiermee zijn de twee partijen samen de grootste commerciële werkgever in de regio.


Plaats een reactie (0)

Reageren