Mediq betrekt state of the art distributiecentrum
22.03.2017 | Branchenieuws

Mediq betrekt state of the art distributiecentrum

Leverancier Mediq is gestart met de bouw van een ‘state-of-the-art’ distributiecentrum in Bleiswijk. Vier distributiecentra van Mediq verhuizen naar het nieuwe distributiecentrum, dat een oppervlakte van 20.000 vierkante meter zal beslaan.

Vanaf begin 2018 verzorgt Mediq vanuit één ominchannel magazijn op het Prisma Bedrijvenpark de distributie naar indirecte en directe klanten in de Benelux. In het gebouw kan de leverancier van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen 20.000 artikelen huisvesten.

WDP en VDR Bouwgroep zijn verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe distributiecentrum. De mechanisatie ligt in handen van technologiebedrijf KNAP, dat een zonepicking-systeem en shuttle-werkstations levert. Het magazijn wordt deels ingericht met palletstellingen voor orderpicking. Volgens Mediq verkort deze manier van werken de verkorting van de orderproductietijd en verhoging van de leverbetrouwbaarheid. “Door deze investering realiseren we een hogere efficiëntiegraad in opslag, voorraadbeheer en transport”, aldus Mediq-directeur Vincent Weijers. “Ook kunnen we onze medewerkers en mechanisatie optimaal inzetten.” Deze verbeteringen zijn volgens Mediq van grote waarde, gezien de sterke prijsdruk in de zorgmarkt.

Het pand wordt conform de BREAAM-duurzaamheidseisen gebouwd. 1.500 vierkante meter van het oppervlak wordt besteed aan kantoorruimte en speciale activiteiten zoals maatwerkoplossingen. Op een mezzaninevloer van 4.000 meter kunnen serviceactiviteiten worden uitgevoerd. 


Redactie LogistiekProfs
Afbeelding: Mediq


Plaats een reactie (0)

Reageren