MediaMarkt verzorgt logistiek deze zomer al vanuit Etten-Leur

Logistiekprofs op 1 July 2022

MediaMarkt gaat al vanaf aanstaande zomer vanuit het nieuwe distributiecentrum in Etten-Leur opereren. Het Brabantse dc gaat alle fysieke vestigingen en de online klanten van MediaMarkt van producten voorzien. 

Er hing de afgelopen weken nog wat geheimzinnigheid rond de verhuizing van MediaMarkt naar Etten-Leur. Tijdens een persmoment op donderdag werd meer tekst en uitleg over het nieuw te bouwen pand gegeven. 

Het distributiecentrum wordt momenteel gebouwd door ASK Romein. Het krijgt een oppervlakte van 70.000 vierkante meter en zal bestaan uit vijf units. MediaMarkt gaat daarvan vier units gebruiken, goed voor 55.000 vierkante meter gebruiken. Daar neemt logistiek dienstverlener ID Logistics de dagelijkse operatie voor zijn rekening. Voor de overige unit wordt een andere huurder gezocht. 

Centralisatie logistiek

Vanuit Etten-Leur verwacht MediaMarkt veel kilometers te besparen. De keten werkt samen met honderden leveranciers, die de artikelen nu nog rechtstreeks naar de 49 de fysieke vestigingen van MediaMarkt brengen. 

De elektronicaketen wil dat proces efficiënter inrichten door het assortiment van 25.000 producten grotendeels in Etten-Leur op te slaan. Vanaf de zomer rijden er dagelijks zo’n 140 vrachtwagens af en aan. “Wij gaan ons vanuit Etten-Leur een hoop kilometers besparen. Bovendien is de ligging aan snelwegen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen ideaal”, zegt cfo Michael Söhlke tegen BN de Stem

Sneller bij de online klant

MediaMarkt hoopt door de gunstige ligging bovendien sneller bij de online klant te zijn. “We willen zeker zijn dat we snel kunnen leveren. Met name aan onze online-klanten die hun artikelen snel thuis willen hebben. Die markt is ook voor ons steeds belangrijker.”

Ramkraken onmogelijk

Het nieuwe magazijn zal TAPA A gecertificeerd zijn, dat is de hoogst haalbare beveiligingsstandaard in de transportsector. De site wordt ingedeeld in drie perimeters met elk specifieke veiligheidsmaatregelen. Om ramkraken onmogelijk te maken, komen er speciale omheiningen, verhoogde boordstenen en veiligheidsglas.

In het nieuwe distributiecentrum gaan 150 medewerkers aan de slag. Het huidige pand in Nieuwegein zal na een overgansperiode de deuren sluiten.