Medewerkers Bpost leggen werk neer
08.06.2016 | Branchenieuws

Medewerkers Bpost leggen werk neer

Medewerkers van postbedrijf Bpost leggen volgende week in heel België 24 uur hun werk neer om hun onvrede te uitten over verschillende problemen op de werkvloer.

De christelijke en socialistische vakbonden ACV en ACOD hebben opgeroepen tot een 24-uurs staking op 13 juni omdat er al langere tijd sprake zou zijn van ‘een nijpend personeelstekort, een onwerkbare organisatie, de toenemende productiviteitsdrang en gebrek aan sociale dialoog en toegenomen inzet van zelfstandigen’.

Ook de mogelijke overname van PostNL zorgde voor veel onvrede. "De werknemers voelen zich verraden”, aldus Jacques Lespagnard van de Franstalige socialistische postvakbond CGSP tegenover HLN. Bpost zou andere prioriteiten moeten hebben, zoals het oplossen van de structurele problemen in sorteer- en distributiecentra.

Een woordvoerster van Bpost laat aan HLN weten de actie te betreuren. Toch snapt het postbedrijf dat de plotselinge berichtgeving over een overname van PostNL tot ongerustheid heeft geleid. “Van onze kant is er begrip voor die ongerustheid. We blijven daar de nodige aandacht aan besteden.”, aldus Bpost.

Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.


Plaats een reactie (0)

Reageren