‘Medewerkers Amazon slapen in tenten bij distributiecentrum'
12.12.2016 | Branchenieuws

‘Medewerkers Amazon slapen in tenten bij distributiecentrum'

Medewerkers van de distributiecentra van Amazon in Schotland zouden zo weinig verdienen dat ze in tenten moeten overnachten om kosten te besparen. Foto’s van de tenten, gepubliceerd door regionale krant The Courier, leidden afgelopen weekend tot veel ophef in Schotland.

De werknemers zouden op hun vaste lasten, reiskosten en reistijd willen besparen door in de buurt van het distributiecentrum in Fife te kamperen. Volgens lokale activisten maken distributiemedewerkers weken van zestig uur tegen een minimumloon. Volgens liberale democraat Willie Rennie is het hoog tijd dat de etailgigant de hand in eigen boezem steekt. “Amazon zou zich moeten schamen over het feit dat het zijn personeel zo weinig betaalt dat ze genoodzaakt zijn om in de winter in de kou te kamperen.” Rennie stelt dat Amazon een wekelijks bedrag vraagt voor vervoer dat door het bedrijf zelf is geregeld. Hierdoor valt het weekloon van medewerkers nog lager uit, zelfs lager dan het wettelijk minimumloon. 


 
Amazon zegt zich niet te herkennen in de beschuldigingen. Het zou een competitief uurloon bieden. Bovendien is de etailer er trots op ‘binnen vijf jaar duizenden banen in Groot-Britannië te hebben gecreëerd’. Volgens general manager Paul Ashraf doet Amazon er alles aan om het werk voor magazijnmedewerkers leuk te houden. Zo stonden er op Black Friday — de drukste dag van het jaar — dj’s in het distributiecentrum en werden er loterijen georganiseerd. “Veiligheid en plezier in het werk staan bij ons voorop”, aldus Ashraf tegen de krant.  

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren