Mark Huisman Logistics betrekt nieuw warehouse en digitaliseert processen

Logistiekprofs op 1 July 2022

Mark Huisman Logistics betrekt in Nijmegen een nieuw warehouse. De logistiek dienstverlener digitaliseert daarnaast al zijn processen. 

Mark Huisman Logistics, actief in transport en op- en overslag, wil met een nieuw distributiecentrum in Nijmegen de groeiende lijn voortzetten. Door daarnaast de processen – van transport tot warehousing – te digitaliseren, hoopt oprichter Mark Huisman enerzijds kosten te besparen en anderzijds meer inzicht in de bedrijfsvoering te krijgen. 

Mark Huisman Logistics werkt daarvoor met de software van Boltrics. De Edese softwareleverancier heeft de WMS-module van hun oplossing 3PL Dynamics inmiddels geïmplementeerd bij Mark Huisman. De komende periode volgen de TMS- en Finance-module.

Digitaliseringsslag vereist

Mark Huisman focust zich met name op het vervoer van (deel)ladingen van en naar Spanje en Portugal. Door deelladingen te bundelen zijn gunstige voorwaarden van toepassing, ook voor spoedopdrachten. “Om deze tarieven te kunnen blijven bieden, was een digitaliseringsslag vereist”, stelt Huisman in een persbericht. Deze wordt met name behaald door het gebruik van RF-scanners. In- of uitgeslagen goederen worden na een scanactie direct in het systeem geregistreerd. Dit beperkt handmatige notities en dubbele registraties.

Raadplegen vanaf andere locaties

Digitalisering vergroot bovendien het inzicht in de bedrijfsvoering. Het WMS, gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Business Central, is te raadplegen via de webbrowser. Dit maakt het mogelijk om buiten het kantoor, bijvoorbeeld in Spanje of Portugal, de voorraadstatus in te zien en zo de klant te informeren.