Manpower opent tweede Logistics Academy

Logistiekprofs op 18 June 2018

Uitzendbureau Manpower heeft in Hillegom een tweede Logistics Academy (MLA) geopend. Kandidaten kunnen hier terecht voor opleidingen voor het besturen van rollend materieel: heftruck, reachtruck en elektrische pallet truck.

Met de opening van het tweede opleidingscentrum speelt Manpower in op de groeiende vraag naar gecertificeerde medewerkers binnen de logistiek. In 2016 werd in Eindhoven de eerste locatie geopend en dat heeft het uitzendbureau geen windeieren gelegd. Sinds april 2016 werden er 1.400 kandidaten opgeleid en geplaatst. 

Praktijk en theorie

Manpower werkt in het opleidingscentrum samen met opleider Athetys. De opleidingen duren één tot vier dagen en bestaan uit zowel een praktijk- als een theoriegedeelte dat met behulp van een e-learning wordt aangeboden en getoetst. Per klas is er ruimte voor acht kandidaten. “De kandidaten maken al tijdens de training kennis met de processen én (soms) goederen van de opdrachtgever waarvoor zij gaan werken”, zegt Bas van Sprundel, Manager Manpower Talent Academy. “Hiermee spelen we zoveel mogelijk in op de wensen van onze opdrachtgevers, terwijl we daarnaast inzetten op een snelle onboarding.”

Logistieke hotspots

Het uitzendbureau verwacht met de nieuwe locatie kandidaten en opdrachtgevers in logistieke hotspots als Schiphol en Utrecht-Nieuwegein-Vaianten te bereiken. Van Sprundel: “Met de Logistics Academy in Eindhoven besloegen we reeds grote logistieke hotspots zoals West-Brabant, Tilburg-Waalwijk en Venlo-Venray en daar voegen we nu andere grote hotspots, zoals Schiphol en Utrecht-Nieuwegein-Vianen, aan toe.”