Magazino introduceert pay-per-pick betaalmodel voor magazijnrobots
Robotisering 25.06.2019 | Branchenieuws

Magazino introduceert pay-per-pick betaalmodel voor magazijnrobots

De Duitse startup Magazino heeft een nieuw betaalmodel aangekondigd voor zijn autonome pickrobot TORU. Met een pay-per-pick betaalmodel betalen klanten voor de hoeveelheid werk die een robot doet, in plaats van een jaarlijkse softwarelicensie. 

De TORU-robot van Magazino kan, anders dan veel bestaande magazijnrobots, autonoom goederen picken. De robot beschikt over intelligente cameratechnologie waarmee het individuele objecten kan detecteren en grijpen. In de interne bergruimte van de robot worden de items opgeslagen. Tijdens zijn tocht door het magazijn kan de robot meerdere items of orders meenemen. Zalando werkt sinds vorig jaar met TORU. Voor de webwinkelgigant pickt het schoenendozen en kleding. 

Betalen op basis van prestaties

Volgens Magazino is er in de logistiek veel vraag naar prijsbepaling op basis van prestatie. Het pay-per-pick betaalmodel moet klanten maximale flexibiliteit geven. Klanten betalen 55.000 euro voor de hardware en 0,06 euro per pick.

'Cruciale troef'

"Dit model reduceert de initiële investering en het risico tijdens de startfase van nieuwe projecten", legt Magazino uit. De kosten gaan bovendien omlaag wanneer drukte binnen een bedrijf afneemt. "Pay-per-pick gaat veel verder dan de gebruikelijke software-as-a-service-modellen. Wij zijn er sterk van overtuigd dat flexibiliteit een cruciale troef is voor fulfilmentactiviteiten in e-commerce."
Plaats een reactie (0)

Reageren