Magazijnsector lanceert gedragscode
13.09.2016 | Branchenieuws

Magazijnsector lanceert gedragscode

De magazijnsector wil met een gedragscode het aantal bedrijfsongevallen in magazijnen verder terugdringen. Bedrijven, belangenorganisaties en verzekeraars geven daarom vandaag het startschot voor de Code Gezond en Veilig Magazijn.

Het is de eerste keer dat de partijen in de magazijnsector zich verenigen voor een veiliger magazijn. De laatste jaren daalt het aantal ongevallen in magazijnen licht, maar er gebeuren jaarlijks nog 1500 ongevallen met interne transportmiddelen. Er vallen elk jaar gemiddeld zelfs zeven doden door ongelukken in het magazijn. Ziekteverzuim door fysieke overbelasting kost bedrijven jaarlijks miljoenen euro’s. Voor de magazijnsector was een gezamenlijke aanpak voor een gezonder en veiliger magazijn daarom noodzakelijk. Deze ongelukken kunnen alleen worden aangepakt door een verandering in de bedrijfscultuur, zo stellen de partijen. De Code Gezond en Veilig Magazijn moet hiervoor gaan zorgen.

Lees ook: Tien risicohotspots in het magazijn

Bedrijven die gebruik willen maken van de code kunnen zich online aanmelden om toegang te krijgen tot veelgestelde vragen, bijeenkomsten, tips van bedrijven en risico-hotspots in en om het magazijn. Daarnaast kunnen ze hun eigen tips over veilig en gezond werken aan de code toevoegen.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren