Magazijnmedewerkers Bax-shop op non-actief na staking
01.09.2016 | Branchenieuws

Magazijnmedewerkers Bax-shop op non-actief na staking

Een staking in het magazijn van Bax-shop komt elf medewerkers van het bedrijf duur te staan. De magazijnmedewerkers kregen na hun staking te horen dat ze voorlopig niet meer hoeven te komen werken. Hun passen zouden zelfs zijn geblokkeerd.

In de nacht van dinsdag op woensdag besloten de magazijnmedewerkers het werk neer te leggen uit onvrede over de vele nachtdiensten die ze moesten draaien. Vanuit de directie was volgens de werknemers namelijk eenzijdig besloten dat de afdeling inbound voor onbepaalde tijd fulltime tijdens nachtdiensten moesten. Een werknemer van Bax-shop laat aan PZC weten dat dat de druppel was. Dat viel niet goed bij de magazijnmanager. Hij liet in een mail aan de medewerkers weten zich behoorlijk in de steek gelaten te voelen. Daarbij schrijft hij ook dat de medewerkers voorlopig zijn uitgeroosterd. Dat is mogelijk, aangezien de medewerkers een nulurencontract hebben via uitzendbureau Rapaat Logistics BV. 

'Niet zomaar naar huis gaan'
Directeur Jochanan Bax stelt dat de medewerkers niet zomaar naar huis kunnen gaan als ze het even niet zien zitten. Medewerkers zouden veel nachtdiensten moeten draaien door een dure machine die het bedrijf een paar jaar geleden kocht. “Die kunnen we alleen terugverdienen als hij continu aanstaat. De gaten in het rooster zijn de komende dagen ingevuld via een uitzendbureau”, aldus Bax tegenover PZC. Bax vindt de aanpak van de magazijnmanager verstandig, maar pleit er ook voor dat de op non-actief gestelde medewerkers na een persoonlijk gesprek weer terug mogen komen.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren