27.10.2015 | Beursnieuws

LogistiekProfs-theater tijdens Logistica: van 3D-printen tot voorraadbeheer

Aanstaande Logistica is LogistiekProfs aanwezig met een eigen theater vol kennissessies. Bezoekers van Logistica kunnen vier dagen lang in hal 10 terecht voor seminars over de meest uiteenlopende onderwerpen. 

Tijdens de eerste dag van de beurs, dinsdag 10 november, worden er lezingen gegeven over Fourth Party Packaging, retourlogistiek en de verschuiving van logistiek management naar supply chain management. Als afsluiter komt Ceva Logistisch, winnaar van het Veiligste Magazijn, vertellen over de maatregelen die het bedrijf heeft genomen in aanloop naar de uitreiking. 

3D-printen en aandrijftechnieken
Ook op woensdag 11 november zeer diverse onderwerpen: van 3D-printen in de logistiek en leiderschap in de supply chain tot slimme oplossingen voor het e-commerce landschap. Jungheinrich komt vertellen over aandrijftechnieken in het magazijn van de toekomst.  

Voorraadoptimalisatie 
Donderdag 12 november kunt u 's ochtends terecht voor een lezing over Voorraadoptimalisatie, gegeven door Jan Kraaijeveld van Slimstock. 's Middags staat in het teken van de verkiezing Logistiek Manager van het Jaar verkiezing, die in maart wordt uitgereikt. De vijf kandidaten die kans maken op de titel presenteren zich in ons theater aan de jury en geïnteresseerd publiek. 

Insourcing versus outsourcing 
Op vrijdag, tijdens de laatste beursdag, krijgt van Hans Groen een introductie in Lean, gevolgd door een sessie van Steven Gudde (Olympia) over het aantrekken van jong talent. Robert van der Waal van Samsung houdt een lezing over innoveren in de logistiek. 

De beurs wordt afgesloten met een debat over insourcing versus outsourcing, geleid door Marcel te Lindert. Robert van der Waal licht de keuze van Samsung toe om te kiezen voor een insourced productie. Supply chain adviseur Hans Groen vertelt in welke gevallen bedrijven zouden moeten kiezen voor het outsourcen van hun logistieke processen

Kijk hier voor meer informatie over de inhoud van de sessies, de sprekers en de tijden. U kunt zich dan meteen inschrijven voor de sessies. 

Redactie LogistiekProfsPlaats een reactie (0)

Reageren