Logistiekeling worstelt vooral met efficiënt werken en kostenreductie
30.06.2017 | Branchenieuws

Logistiekeling worstelt vooral met efficiënt werken en kostenreductie

Hoewel vaak in het nieuws; met drones en robotisering houden logistiekelingen zich nog maar weinig bezig. Logistiek professionals zien efficiënt werken en kostenreductie nog altijd als de grootste vraagstukken in hun dagelijkse werk.  Automatisering en digitalisering van bedrijfsprocessen moeten hieraan bijdragen. 

Dat blijkt uit onderzoek van LogistiekProfs onder 700 logistiek professionals, waarvan het merendeel een functie op directie- en management niveau of een adviserende rol vervult. In de enquête werd professionals onder meer gevraagd naar de thema's die hen het meest bezig houden, variërend van ketensamenwerking tot duurzaamheid en veiligheid. 

Vijf grootste vraagstukken

68 procent van de respondenten geeft aan in hoge mate te worden geconfronteerd met de invulling van efficiënt werken, gevolgd door kostenreductie (58 procent). Ook snelheid en levertijden houden de logistiek professional in hoge mate bezig (56 procent). Veiligheid bezet een vierde plek. Met een score van 50 procent blijft dit een belangrijk vraagstuk voor de logistiekeling. Met automatisering en digitalisering wordt 45 procent van de respondenten regelmatig geconfronteerd. 13 procent van de professionals is hier niet mee bezig. 

Afbeelding1.png

Drones en robotisering nog niet on top of mind  

Gevraagd naar de specifieke vormen van automatisering en digitalisering, zeggen professionals weinig te worden geconfronteerd met innovaties op het gebied van robotisering, AGV's en drones. De respondenten tonen wel degelijk interesse in nieuwe technologieën en ontwikkelingen, maar hebben daar tijdens hun dagelijks werk maar zelden mee te maken. Met robotisering en zelfrijdende systemen (AGV's) is respectievelijk 13 en 11 procent van de professionals in hoge mate bezig. Bij drones ligt dat percentage op 4 procent. 83 procent van de respondenten zegt hier geenszins mee te maken te hebben. Internet of Things is voor 18 procent van de logistiek professionals een terugkerend thema. 

Afbeelding2.png

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren