16.03.2015 | Branchenieuws

Logistieke TED talks die u gezien moet hebben

TED talks worden jaarlijks door miljoenen mensen bekeken. Dat is niet voor niets, want het zijn vaak inspirerende, vernieuwende en leerzame lezingen. Ook de logistiek komt hier aan bod. We verzamelden voor u logistieke TED talks die het kijken waard zijn. De TED talks duren 10 tot maximaal 20 minuten.

Joseph DeSimone: What if 3D printing was 100x faster?
De meest recente TED talk in het rijtje, over een heel actueel onderwerp: 3D printen. Joseph DeSimone vraagt zich af welke mogelijkheden 3D printen biedt als het een stuk sneller zou zijn. Een technologische ontwikkeling die ook op transport en logistiek invloed zal hebben.

Mick Mountz: What happens inside those massive warehouses?
Eén van onze favorieten. Mick Mountz van Kiva Systems (Denk aan: Amazon) geeft de consument een kijkje in de keuken van de logistiek. Daarnaast laat Mountz zien welke mogelijkheden robots bieden in het magazijn.


Philip Evans: How data will transform Business
Deze TED talk is niet specifiek toegespitst op de logistieke keten, maar leert ons wel welke mogelijkheden we hebben met big data. Welke waarde voegen alle slimme algoritmen en systemen aan onze keten toe?


Rose George: Inside the secret shipping industry
Welke weg leggen goederen af voor ze de klant bereiken? Journaliste Rose George dook in de wereld van het verschepen. Ze bezocht gigantische containerschepen en vaarde met hen mee. George laat hiermee niet alleen de menselijke kant van verscheping zien, ze maakt ook inzichtelijk in hoeverre we in ons dagelijks leven van transport over zee afhankelijk zijn. Een interessante TED talk voor de consument én voor de logistiek professional.


Andreas Raptopoulos: No roads? There's a drone for that
Andreas Raptopoulos pleit overal waar hij komt voor een intensief gebruik van drones. In deze TED talk stelt hij dat drones als distributiemiddel gebruikt moeten worden. Niet zozeer voor commercieel gebruik, maar vooral voor plekken die moeilijk te bereiken zijn door het ontbreken van goede wegen.


Hebben we belangrijke TED Talks gemist? Laat het ons weten!

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren