Logistieke bedrijven zoeken Brabant op
01.02.2016 | Branchenieuws

Logistieke bedrijven zoeken Brabant op

Brabant blijkt aantrekkelijk bij bedrijven in de logistieke branche. In 2015 werden er dertig bedrijven geholpen bij de investeringen die zij deden in de logistieke branche in Brabant. In totaal werd er 118 miljoen euro geïnvesteerd  en dat is niet alleen goed voor de bedrijven, maar ook voor het aantal banen.

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) had in 2015 zijn handen vol aan de investeringen die werden gedaan in de regio, maar was uitermate blij met de investeringsinteresse. Op de website laat het bedrijf weten: “De BOM stimuleert bedrijven, overheden en kennisinstellingen om de economische ambities van Brabant waar te maken. Uitgangspunt is het bieden van slimme oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.” Bedrijven willen graag in logistieke bedrijven investeren vanwege de goede mogelijkheden die de regio biedt. Het fungeert als hub en heeft goede uitvalswegen zowel over het water als de weg. Daarnaast zijn zowel de Rotterdamse als de haven van Antwerpen dichtbij. Onder meer om die redenen had de BOM een goed jaar.

Omgeving profiteert van bedrijven
Algemeen directeur van de BOM, Jan Pelle, kijkt met een glimlach terug op 2015: “Wij zijn bijzonder blij met deze resultaten. Niet alleen het scheppen van werkgelegenheid geeft de regionale economie extra impulsen maar ook de omgeving van deze buitenlandse bedrijven profiteert van hun aanwezigheid. Het geeft de dynamiek die Brabant nodig heeft.”

Grote projecten in 2015
In 2015 werd er niet alleen geïnvesteerd in bestaande bedrijven, maar kwamen er eveneens veel nieuwe spelers bij. Eelke Brinkoff, manager Foreign Investments zag enkele speler neerstrijken in het Brabantse land. “De geplande komst van Shimano naar Eindhoven is tekenend voor de hoogwaardige kennis die beschikbaar wordt gesteld in de regio zoals High Tech Campus, Holst Center en Technische Universiteit Eindhoven. Dit is een goed voorbeeld van hoe een ecosysteem aantrekkingskracht biedt voor buitenlandse organisaties, dit zien we niet alleen bij high tech systems maar ook binnen bijvoorbeeld agrifood en life sciences “

Buitenlandse bedrijven groeien
De trend van de laatste jaren is dat er juist minder buitenlandse bedrijven in de logistiek in West Europa willen investeren, maar Brabant heeft haar positie goed kunnen behouden. “Aandachtspunt zowel nationaal als regionaal, is de aanwezigheid van hoogwaardig logistiek vastgoed en de beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel. De aanwezigheid van researchers maar ook engineers, productie en logistieke medewerkers zijn cruciaal om aan de vraag te voldoen van buitenlandse bedrijven.”

Goede prognose 2016
Ook de vooruitzichten voor 2016 zijn goed voor de buitenlandse investeringen. Op de website schrijft de BOM: “Vanuit een goed gevulde projecten portefeuille (ongeveer 300 projecten), ziet de BOM voor 2016 de grootste dynamiek vanuit Verenigde Staten en Azië, in de sectoren logistiek, high tech, life sciences en agrifood.”

Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Plaats een reactie (0)

Reageren