Logistieke banen zijn in trek bij werkzoekenden

Logistiekprofs op 20 August 2018

Werkzoekenden waren in de eerste helft van dit jaar vaak op zoek naar logistieke banen. De reden: in de logistieke sector is de kans op een baan groot. 

Uit cijfers van recruitmentsite Monsterboard.nl blijkt dat werkzoekenden vooral zochten naar een baan in de administratie, logistiek of sales. Ook IT en accounting haalden de top 5. 

Kans op een baan is groot

De werkzoekenden zouden uitstekend weten waar hun kansen liggen. “In de logistiek en IT zijn enorme personeelstekorten”, legt marketingdirecteur Sander de Bruijn uit. “Dat deze sectoren beiden in de top 5 voorkomen laat zien dat werkzoekenden goed weten in welke branches de kans op een baan het grootst is.” 

Uitdaging voor werkgevers 

Monsterboard verwacht dat de schaarste in de IT, sales en logistiek alleen nog maar zal toenemen. De Bruijn: “Wie na de zomer toe is aan een nieuwe uitdaging hoeft waarschijnlijk niet lang te zoeken naar een nieuwe baan. Maar ook voor de grote groep starters die straks de arbeidsmarkt betreedt zijn er volop kansen. Voor werkgevers wordt de uitdaging om nieuwe medewerkers te vinden daarentegen steeds groter.”