06.08.2015 | Branchenieuws

Logistiek vastgoed meer dan ooit in trek

Er is in het eerste halfjaar een record aan Nederlands logistiek vastgoed opgenomen. Volgens cijfers vastgoedadviseur CBRE steeg het opnamevolume in een jaar tijd met maar liefst 124 procent.

Het afgelopen halfjaar was vooral opvallend door het hoge aandeel pre-let transacties. Hierbij treffen de huurder en ontwikkelaar al voor de bouw een overeenstemming. Daarnaast was ook de bestaande bouw populair.

Geografische spreiding 
CBRE meldt dat de vraag naar logistiek vastgoed zich niet alleen tot het zuiden van Nederland beperkt. “De evenwichtige geografische spreiding van de opname is noemenswaardig”, aldus Dries Castelein, senior directeur Industrial & Logistics bij CBRE. “De groei concentreerde zich in het begin van de herstelperiode vooral in de traditionele logistieke knooppunten in het zuidoosten van ons land. Nu signaleren wij ook meer vraag naar logistiek vastgoed in de A15-zone en de regio’s in het midden van Nederland.”

Leegstand 
Huurders hebben vooral interesse in moderne distributiecentra. Hierdoor worden er veel nieuwe faciliteiten gebouwd. Dit betekent dat ook de leegstand van de bestaande bouw licht toeneemt. Bij nieuwbouw ligt het leegstandspercentage op 4,0 procent. Bij de bestaande bouw is dat 6,6 procent. CBRE verwacht dat de vraag naar distributiecentra ook de rest van het jaar op peil zal blijven.

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren