Logistiek staat te springen om ICT'ers

Logistiek staat te springen om ICT'ers

Werkgevers in de logistiek hebben moeite om ervaren ICT'ers te werven. Ook de posities voor technici, onderhoudsmedewerkers en productiemedewerkers worden in de sector maar moeilijk vervuld. Dat blijkt uit een rondgang onder duizend Nederlandse HR-professionals, uitgevoerd door HR- en salarisdienstverlener ADP Nederland, organisatieadviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij.

Het HR Trends 2016-2017-rapport laat zien dat professionals in HR het lastig vinden om posities in ICT, verkoop, techniek en productie te vervullen. Ruim één derde van de respondenten heeft moeite met het vinden van geschikt personeel. Vorig jaar had slechts 23 procent hier problemen mee.

In de top 10 van moeilijkst vervulbare vacatures komt de logistieke sector drie keer naar voren. Waar andere sectoren vooral naar ervaren professionals zoeken, is er in de logistiek ook een tekort aan geschikte starters. In de sector zijn de problemen met het vinden van geschikt personeel hoger dan aanvankelijk werd verwacht. in 2015 gaf 4 procent van de respondenten aan dat het in de toekomst wervingsproblemen zou ondervinden. In werkelijkheid heeft 38 procent van de HR-professionals hier moeite mee. "Er is nog altijd sprake van een mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt", schrijft ADP in het rapport. "Over de gehele linie is er vooral veel vraag naar ervaren professionals en weinig tot geen vraag naar starters. Inkoop & Logistiek en Productie & Operations zijn hier de uitzondering op: zij hebben ook moeite om geschikte starters te vinden." 

Meer over ICT in de logistieke keten
Hoe organiseer je in de logistiek synergie tussen technieken, processen en mensen? Ontdek het tijdens de 2016-editie van ICT & Logistiek op 2 en 3 november in Jaarbeurs, Utrecht. Thema dit jaar: Disruptive Logistics. Bezoek nu de beurswebsite voor meer informatie over het thema, het programma en gratis aanmelden. 


Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren