Logistiek Platform Transporeon in handen van TPG Capital
17.08.2016 | Branchenieuws

Logistiek Platform Transporeon in handen van TPG Capital

Logistiek platform Transporeon is overgenomen door investeerder TPG Capital. Het Duitse softwarebedrijf dat actief is in honderd landen, koppelt via applicaties verladers, vervoerders en gebruikers aan elkaar. 

Volgens Transporeon werken zo’n duizend verladers, 57 duizend vervoerders en 100 duizend gebruikers met het platform. Het bedrijf biedt diverse applicaties die het voor logistieke bedrijven makkelijker maken om met elkaar in contact te komen en samen te werken. Door samenwerking en de inzet van software kunnen bedrijven volgens Transporeon hun wachttijden verkorten, lege transporten voorkomen en supply chain processen optimaliseren. 

‘Vernieuwing in een inefficiënte branche’

TPG kocht een meerderheidsbelang van het Amerikaanse private-equitybedrijf The Riverside Company en enkele andere aandeelhouders. Onduidelijk is hoeveel geld hiermee gemoeid is. Voor TPG was het overnemen van Transporeon interessant door de vernieuwing die het bedrijf brengt in een van oudsher traditionele branche. Volgens Malte Janzarik van TPG Capital kan Transporeon inefficiëntie in de sector opheffen door bedrijven met elkaar in contact te brengen. Betrokken bedrijven zouden steeds vaker afscheid nemen van handmatige processen en de switch maken naar geautomatiseerde oplossingen. 

Redactie LogistiekProfsPlaats een reactie (0)

Reageren