Logistiek personeel Decathlon staakt om tekort aan beschermingsmiddelen

Logistiekprofs op 2 juni 2020 | 2 minuten leestijd

Personeel van het distributiecentrum van Decathlon in de provincie Antwerpen heeft het werk neergelegd om te protesteren tegen een gebrek aan mondkapjes en beschermingsmiddelen. De medewerkers eisen bovendien een bonus van de retailer in sportartikelen. 

Decathlon, dat sinds de uitbraak van de coronacrisis fors meer producten verkoopt, reageerde vorige week niet op verzoeken van de vakbond voor betere veiligheidsmaatregelen. Daarop besloot het personeel te staken. Werknemers van de ochtendploeg gingen dinsdag niet aan het werk, maar blokkeerden de toegang tot het distributiecentrum waar zo’n 350 mensen werken. De bevoorrading van winkels en de levering van online bestellingen komt daarmee in het gedrang, meldt de Gazet van Antwerpen

De logistiek medewerkers protesteren wegens een gebrek aan mondkapjes en andere beschermingsmiddelen, in één van de drukste periodes voor Decathlon ooit. “Er was een grote activiteitspiek”, zegt Erika Lambert van vakbond ACV Puls. “De werknemers kregen te horen dat er voor hun geen premie is. Dat in tegenstelling tot de Franse distributiecentra, waar soms sprake is van een bonus van 50 euro per dag. Bovendien werd hier een bestaande premie onlangs on hold gezet.”


Gerelateerde artikelen