Logistiek personeel Amazon legt werk neer tijdens Prime Day
Personeel & Arbeidsmarkt 17.07.2018 | Branchenieuws

Logistiek personeel Amazon legt werk neer tijdens Prime Day

Duitse werknemers van Amazon hebben besloten om vandaag, tijdens koopjesdag Prime Day, te staken. Het personeel strijdt al jaren voor betere arbeidsomstandigheden en een hoger salaris. 

In verschillende distributiecentra in Duitsland leggen werknemers de hele dag, op een van de drukste dagen voor Amazon, het werk neer. Ook in Spanje en Polen wordt komende week naar verwachting gestaakt. Door de staking in Duitsland zijn mogelijk ook Nederlandse bestellingen vertraagd. Amazon bedient Nederlandse consumenten veelal vanuit het distributiecentrum in Rheinberg, vlakbij de Nederlandse grens. 

'Werkomstandigheden Amazon leiden tot gezondheidsproblemen'

"Lange diensten, paden van kilometers lang, monotoon werk en ernstige fysieke en mentale stress veroorzaken een aantal gezondheidsproblemen. Daarom eisen werknemers contractueel gereguleerde maatregelen om de druk te verlichten", zegt vakbond ver.di in een verklaring. 

Lees ook: Retourschandaal: Amazon vernietigt op grote schaal producten

Personeel staakt traditiegetrouw

Het is niet voor het eerst dat de werknemers van Amazon staken. Daarbij kiezen zij doorgaans voor drukke periodes, zoals Black Friday en de kerstperiode. Amazon buigt echter niet voor de eisen van het distributiepersoneel. De afgelopen jaren werd er traditiegetrouw tijdens elke kerstperiode gestaakt, maar dat heeft tot nog toe niet tot een verbetering van de arbeidsomstandigheden geleid. 

Plaats een reactie (0)

Reageren