Logistiek Nederland bundelt kracht met digitale bibliotheek
25.04.2016 | Branchenieuws

Logistiek Nederland bundelt kracht met digitale bibliotheek

Om de internationale positie van het Nederlandse logistieke bedrijfsleven verder te versterken heeft de Topsector Logistiek het digitale portaal Holland Logistics Library gelanceerd. Op dit portaal kunnen presentaties, video's, rapporten en achtergrondinformatie worden gedeeld voor promotie van de logistiek in het buitenland. 

Het portaal werd gelanceerd tijdens het congres van de Topsector Logistiek op 22 april. Op de portal is relevante informatie over de Nederlandse logistiek verzameld. Dat loopt uiteen van presentaties, films en beeldmateriaal tot factsheets, regionale informatie en achtergrondrapporten. Er is een onderscheid gemaakt tussen informatie voor het aantrekken van ladingstromen en investeringen en informatie voor de export van logistieke kennis en kunde."Deze bibliotheek stelt ons met name in staat om overal in het buitenland dezelfde taal te spreken", aldus Arthur van Dijk van TLN bij de lancering. "Het is belangrijk dat iedereen meedoet en ook zelf informatie gaat toevoegen. Dan gaat het leven en krijgt het waarde.

Volgens Mark Frequin, directeur -generaal Bereikbaarheid van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu draagt de portal bij aan het uitdragen van logistieke kennis. "In het buitenland is het vaak lastig om duidelijk te maken hoe goed je bent in logistiek. Deze library helpt daarbij."

Deelnemers aan de Holland Logistics Library kunnen ook zelf content uploaden. Een Content Board checkt de inzendingen en zorgt ervoor dat dit op de juiste plaats terecht komt. De digitale bibliotheek wordt onderhouden vanuit Nederland Distributieland en Dinalog.
 
Redactie LogistiekProfs 

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.


Plaats een reactie (0)

Reageren