Logistiek dienstverlener LSE opent derde dc in Venlo, centraliseren 'bijna onmogelijk'
Bouw & Vastgoed 14.05.2019 | Branchenieuws

Logistiek dienstverlener LSE opent derde dc in Venlo, centraliseren 'bijna onmogelijk'

Logistic Support Ermi (LSE) opent een derde distributiecentrum in Venlo. De logistiek dienstverlener zou zijn logistieke activiteiten het liefst op één locatie organiseren, maar dat is in logistieke hotspot Venlo 'bijna onmogelijk'. 

Dat zegt directeur en eigenaar Erik Michorius tegen De Limburger. LSE gaat voor het Zweedse bedrijf Mediplast de distributie van medische hulpmiddelen verzorgen. De logistiek dienstverlener heeft al twee distributiecentra in Venlo, waar het de logistiek voor webshops verzorgt. Voor de nieuwe klant was echter onvoldoende ruimte op deze twee locaties. Daarom wijkt het uit naar een derde distributiecentrum aan de containerhaven in Venlo. Aan de Ankerkade in Venlo is ruimte voor 625 pallets en 1.500 picklocaties.

In de ideale situatie zou Micorius zijn logistieke activiteiten centraliseren. "Dat is echter in de regio Venlo op dit moment bijna onmogelijk. De kosten voor grond en nieuwbouw zijn dermate hoog dat dit voor een bedrijf zonder investeerders onbetaalbaar is", zegt de directeur tegen de krant. 

In de regio zouden meer kleine en middelgrote logistieke ondernemingen tegen dit probleem aanlopen, stelt Micorius. "In mijn netwerk hoor ik van ondernemers dat ze twee of drie vestigingen hebben die ze graag op één locatie zouden willen onderbrengen. Ook voor hen is dit moeilijk, zo niet onmogelijk.”

Plaats een reactie (0)

Reageren