Logistiek dienstverlener Chain neemt mensen aan zonder sollicitatiegesprek
Personeel & Arbeidsmarkt 20.05.2019 | Branchenieuws

Logistiek dienstverlener Chain neemt mensen aan zonder sollicitatiegesprek

Logistiek dienstverlener Chain Logistics start met Open Hiring, een concept waarbij nieuwe medewerkers direct aan het werk kunnen. Zij hoeven niet op gesprek te komen en ook geen cv te overleggen. Wie gemotiveerd is, mag bij Chain Logistics aan de slag. 

Open Hiring is een nieuwe aanpak op de Nederlandse arbeidsmarkt, overgewaaid uit de Verenigde Staten en hier geïntroduceerd door maatschappelijke ontwikkelaar Start Foundation. Chain Logistics gaat als eerste logistiek dienstverlener met het concept aan de slag. 

Kandidaten die naar werk zoeken, kunnen zich bij Chain Logistics aanmelden en gaan zodra er plek is bij het bedrijf aan de slag. Het familiebedrijf, dat nu 75 medewerkers telt, heeft hoge verwachtingen van deze sollicitatieprocedure. In de branche is namelijk sprake van een groot tekort aan personeel. "Wij nemen vaker medewerkers aan die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt. Open Hiring is een sociale innovatie waar wij meer dan open voor staan. Het mooie van de aanpak is dat je mensen binnenhaalt die supergemotiveerd zijn om aan het werk te gaan”, zegt Rob Jansen, directeur van Chain Logistics. 

'Motivatie is de enige voorwaarde'

“Jarenlange ervaring in de USA en de vroege signalen van de eerste pilot wijzen uit dat het risico dat een werkgever loopt, niet aantoonbaar groter is dan als je wel selecteert”, zegt Ingeborg Zwolsman, programmamanager Open Hiring bij Start Foundation. De organisatie benadrukt dat er een verschil is tussen Open Hiring en een sociaal 'open deur'-beleid. Open Hiring-kandidaten krijgen een arbeidsplaats zonder dat ze hoeven te solliciteren. "Daarbij moet er perspectief zijn op vast werk. Er worden bij aanname geen vragen gesteld aan de mensen aan wie een baan wordt aangeboden. Motivatie is de enige voorwaarde, de rest komt wel als ze eenmaal een tijd aan het werk zijn."


Plaats een reactie (0)

Reageren