Logistica naar 2017 met focus op kennisoverdracht en toepassingen
07.09.2016 | Beursnieuws

Logistica naar 2017 met focus op kennisoverdracht en toepassingen

De aankomende editie van vakbeurs Logistica vindt niet in 2018, maar in 2017 plaats. Omdat de logistieke markt zodanig aan verandering onderhevig is, voldoet een driejaarlijks evenement volgens organisatoren Jaarbeurs en Stichting Logistica niet meer. “Voor afnemers is het in deze tijd cruciaal om sneller en beter op de hoogte te zijn van de beschikbare toepassingen”, aldus brandmanager Martijn de Weerd.

De snelle ontwikkelingen op het gebied van ICT en technologie hebben een sterke invloed op de efficiency en snelheid binnen de logistiek, maar ook op de functies en werkgelegenheid. Daarnaast zorgt de enorme groei van e-commerce voor een toenemende vraag naar fijnmazige en snelle distributie. “De ontwikkelingen gaan razendsnel en veranderen markten en daarmee de supply chains structureel. Je moet als leverancier in staat zijn om hierin te voorzien”, licht De Weerd de keuze voor een tweejaarlijkse beurs toe. Niet alleen de transformatie van de markt, ook de overvolle nationale en internationale kalender in 2018 heeft een rol gespeeld bij het besluit van Stichting Logistica en Jaarbeurs om Logistica in 2017 te gaan organiseren.

Marktbenadering
Logistica 2017 richt zich net als vorige editie voornamelijk op intralogistiek en material handling. Door de ontwikkelingen in de markt is er tijdens de beurs ook ruimte voor spelers in logistieke dienstverlening en distributie, waaronder stadsdistributie, de last mile en logistieke hubs. Hierover zegt De Weerd: “Logistica is uniek als het gaat om intralogistiek en material handling. Door ontwikkelingen in de markt vragen bezoekers ook om andere accenten, zoals logistieke dienstverlening en distributieoplossingen.” 

Drie uitgangspunten: Compact, Content en Concreet 
Jaarbeurs en Stichting Logistica mikken komende editie op een ‘compacte’ beurs, wat terug te zien is in de openstelling van drie dagen in plaats van vier. De standomvang per exposant wordt gemaximeerd, om zo het rendement van de beursdeelname te optimaliseren. “We hebben bezoekers en exposanten gevraagd wat hun voorkeur was. Daaruit bleek dat ze voorstander zijn van een effectieve beurs van drie dagen”, aldus de Weerd. De beurs blijft dagelijks tot 19:00 uur geopend. “Dat is wat onorthodox, maar we denken dat het een methode kan zijn om de juiste bezoekers op het juiste moment aan te trekken.” 

Voor content is de komende Logistica een grote rol weggelegd. Door alle ontwikkelingen in de branche wil Logistica zich ontwikkelen naar een platform voor kennisoverdracht. In vier theaters zullen tijdens de beurs kennissessies worden gehouden die zich richten op de thema’s move, store, pick & deliver. Diezelfde thema’s zijn ook terug te zien in de vier scala’s die worden opgezet, zodat innovatieve toepassingen zo concreet mogelijk en bij de praktijk aansluitend in beeld gebracht worden. “Bezoekers willen niet alleen producten zien. Zij komen ook voor oplossingen en voorbeeldprojecten. De Scala Logistica's spelen hierop in en worden in 2017 verder uitgebreid.” 

Logistica vindt plaats van 28 tot 30 november in de Jaarbeurs te Utrecht, gelijktijdig met ICT & Logistiek. Exposanten kunnen zich vanaf maandag 3 oktober 2016 inschrijven.

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren