​Logistica: iets minder bezoekers, hoger rapportcijfer

Logistiekprofs op 17 November 2015

De Logistica-vakbeurs trok vorige week, samen met ICT & Logistiek, iets minder bezoekers dan de editie die in 2012 werd gehouden. Kwaliteit gaat daarbij wel boven kwantiteit, want het rapportcijfers dat de bezoekers aan de beurs gaven, steeg met twee tienden naar een 7,5.  

In totaal bezochten 19.167 bezoekers Logistica. Slechts 406 minder dan drie jaar geleden. Veel bezoekers gaven aan dat zij te spreken waren over het aanbod op de beurs. 83 procent vond het aanbod op de beursvloer ‘uitstekend en goed’. Dit is een hoger percentage dan drie jaar terug toen iets meer dan driekwart van de bezoekers tevreden was over het aanbod.

Ook de standhouders gaven aan tevreden te zijn over het verloop van de beurs. Brandmanager Martijn de Weerd: “De aantrekkende economie is Logistica niet voorbij gegaan. 34 procent van de bezoekers, zo blijkt uit onze enquête, is met concrete investeringsplannen naar Utrecht afgereisd en liep plat gezegd met een goed gevulde portemonnee over de beursvloer. Exposanten op hun beurt merkten dit. Ik ben exposanten tegengekomen die na drie dagen hun targets al hadden gehaald. Dit zijn geen uitzonderingen.”

Innovatie goed zichtbaar
De wijze waarop de marktleiders onder de exposanten zich presenteerden en de zichtbaarheid van innovatie binnen de branche werden hoog beoordeeld door de bezoekers. Na de magere jaren door de financiële crisis klimmen bedrijven weer uit het dal waarbij innovatie zeer belangrijk is. Dit was, tot grote tevredenheid van de bezoekers, ook duidelijk zichtbaar op de beurs. Standhouders gaven demonstraties om ook op die manier de mogelijkheden zichtbaar te maken en hun bedrijven in de kijker te spelen. Daarnaast was de beleving en de sfeer op de beursvloer goed. 

Volgende editie
Bezoekers gaven aan dat ze, naar alle waarschijnlijkheid, weer terug komen naar de volgende Logistica. Een datum voor de volgende editie is nog niet bekend. De internationale beursagenda in 2018 is overvol. Jaarbeurs en Stichting Logistica oriënteren zich op de mogelijkheden, waarbij nadrukkelijk wordt gekeken naar een zo’n breed mogelijk draagvlak. De komende maanden wordt hierover een beslissing genomen.

Benieuwd naar de innovaties op de beurs? Bekijk hier de beursjournaals nog eens terug. 
Redactie LogistiekProfs