Logistica biedt podium aan winnaars IFOY Award

Logistiekprofs op 14 oktober 2019 | 4 minuten leestijd

Logistica en de titelhouders van de IFOY Award slaan de handen ineen. Jungheinrich, Still, UniCarriers en ProGlove tonen hun prijswinnende innovaties van 5 tot en met 7 november op de vakbeurs in Utrecht. 

De prestigieuze International Forklift Truck of the Year (IFOY) Award wordt jaarlijks uitgereikt aan leveranciers die wereldwijd hoge ogen gooien met hun intralogistieke producten en oplossingen. Tijdens de laatste editie in Wenen gingen onder meer Jungheinrich, Still, UniCarriers en ProGlove er met de winst vandoor. 

Van 5 tot en met 7 november tonen deze leveranciers hun award-winnende innovaties op het grootste logistieke podium van Nederland: Logistica. In hal 4, de hal voor Material Handling en Intern Transport, wordt een speciale IFOY-locatie ingericht waar bezoekers de toepassingen live kunnen ervaren. 

Een overzicht van de aanwezige winnaars en hun oplossingen: 

De reachtruck van Jungheinrich

De ETV 216i reachtruck van Jungheinrich werd bekroond tot meest innovatieve product in de categorie Warehouse Truck. Dit is de eerste reachtruck met een volledig geïntegreerde lithium-ion batterij, wat een fundamentele verandering van de reachtruck betekent. Lithium-ion batterijen zijn namelijk lichter en kleiner dan loodzuuraccu’s, waardoor het apparaat opnieuw kan worden ontworpen.

De AGV van Still 

Still won van andere AGV’s en intralogistieke robots met de Liftrunner. Deze AGV trekker automatiseert niet alleen het transport van lasten, maar ook het laden en lossen op de overdrachtstations. Een combinatie die door de jury werd geprezen. Net als het feit dat deze kosteneffectieve oplossing eenvoudig schaalbaar is. 

De vorkheftruck van UniCarriers 

De prijs voor meest innovatieve vorkheftruck ging naar UniCarriers met de TX 3 3-wiel met een laadvermogen van 1,6 ton. De jury roemde de heftruck van UniCarriers om de combinatie van verbeterde ergonomie, goede zichtbaarheid, laag energieverbruik en een gebruiksvriendelijk elektrisch stuursysteem.

De slimme handschoen van ProGlove

Startup ProGlove viel in de prijzen met zijn gelijknamige oplossing. Deze slimme handschoen kan barcodes en 2D codes scannen. Technologisch gezien is het principe van de scanner met camera al langer bekend, maar de geminiaturiseerde versie in een robuuste behuizing werd door de jury als bijzonder knap beoordeeld. 

Logistica

Live ervaren waarom juist deze toepassingen door de 29(!)-koppige jury van IFOY als meest innovatief werden beoordeeld? Breng dan een bezoek aan Logistica, van 5 tot en met 7 november in de Jaarbeurs – Utrecht. Ga naar de website van Logistica voor meer informatie of registreer hier direct.

Gerelateerde artikelen