Logistica bevestigt eerste tien inschrijvingen
11.10.2016 | Beursnieuws

Logistica bevestigt eerste tien inschrijvingen

De eerste tien bedrijven hebben hun deelname aan Logistica 2017 bevestigd. Onder de exposanten bevinden zich onder meer GNB Industrial Power, Nilfisk, Boplan en SSI Schäfer.

Bedrijven kunnen zich sinds een week inschrijven voor de aankomende editie van Logistica. Naast de tien bevestigde deelnemers staan er nog zo’n dertig bedrijven in optie. Robbert Kroese, Key-Accountmanager Segment Logistiek bij de Jaarbeurs, vertrouwt erop dat de hallen van de Jaarbeurs snel zullen vollopen, zeker nu is besloten om van Logistica een tweejaarlijkse beurs te maken. “Bedrijven reageren over het algemeen positief op de koerswijziging. Ze kijken uit naar een eerder contactmoment met hun klanten.” Volgens Kroese is er opvallend veel interesse vanuit de verpakkingsbranche. “Dat is al terug te zien in de deelname van B+Equipment en Neopost Shipping. Je merkt toch dat er een verpakkingsevenement (Macropak, red.) is weggevallen.”

Logistica wordt tweejaarlijkse beurs

Logistica 2017 vindt plaats van 28 tot 30 november in de Jaarbeurs te Utrecht. De organisatoren besloten van Logistica een tweejaarlijkse beurs te maken door de sterke veranderingen die momenteel optreden in de logistieke markt. “De ontwikkelingen gaan razendsnel en veranderen markten en daarmee de supply chains structureel”, stelde brandmanager Martijn de Weert bij de kick-off van Logistica 2017. “Voor afnemers is het in deze tijd cruciaal om sneller en beter op de hoogte te zijn van de beschikbare toepassingen.” De beurs duurt drie dagen in plaats van vier en de standomvang per exposant wordt gemaximeerd, om zo het rendement van de beursdeelname te optimaliseren. “We hebben bezoekers en exposanten gevraagd wat hun voorkeur was. Daaruit bleek dat ze voorstander zijn van een effectieve beurs van drie dagen”, aldus de Weerd. De beurs blijft dagelijks tot 19:00 uur geopend. “Dat is wat onorthodox, maar we denken dat het een methode kan zijn om de juiste bezoekers op het juiste moment aan te trekken.”

Bedrijven die willen deelnemen aan Logistica 2017 kunnen zich hier aanmelden. Bij deelname aan Logistica 2017 krijg je bovendien een gratis bedrijfsprofiel op LogistiekProfs!

Redactie LogistiekProfs
Afbeelding: Logistica 2015

Plaats een reactie (0)

Reageren