Locus Robotics sleept miljoenen binnen

Logistiekprofs op 1 July 2022

Robotproducent Locus Robotics heeft een kapitaalinjectie van 66 miljoen dollar ontvangen. De startup wekte de afgelopen maanden de interesse van enkele grote spelers uit de markt, waaronder DHL. 

Deze week haalde het Amerikaanse Locus Robotics in een investeringsronde 26 miljoen dollar (23 miljoen euro) op. In eerdere rondes ontving het ook al behoorlijke kapitaalinjecties. Het totale groeigeld voor Locus Robotics bedraagt nu 66 miljoen dollar (59 miljoen euro).

De startup, opgericht in 2014, werkt met een soortgelijk systeem als andere spelers in de branche, zoals Kiva en Fetch. Lotus Robotics produceert gerobotiseerde stellingen die autonoom rondrijden en magazijnbakken naar de picker of het pakstation brengen. De LocusBot wordt onder meer gebruikt in warehouses van DHL. 

Schaalbare arbeid

“We zien een enorme stijging in de vraag naar flexibele automatisering”, licht ceo Rick Faulk toe. “Onze oplossing zorgt niet alleen voor verbetering van de productiviteit en een kostenverlaging, maar biedt vooral schaalbare arbeid die kan worden aangepast aan de eisen van talrijke product- en klantprofielen.” Met de kapitaalinjectie zegt Faulk te kunnen voldoen aan de wereldwijd groeiende vraag naar de robotoplossing. 

Amazon investeert in robotica

Er is veel aan de hand op de markt voor logistieke robotica. Vorige week breidde Amazon zijn portfolio in autonome robots uit met de aankoop van Canvas Technologie. Het bedrijf ontwikkelde de Canvas Autonomous Cart. Deze zelfrijdende pickkar kan op basis van 3D-beeldvorming zelfstandig mensen en obstakels in een magazijnomgeving ontwijken. 

Canvas is een passende aanvulling op het aanbod van Amazon Robotics, een divisie die is ontstaan uit de overname van Kiva systems. De bekende oranje goods-to-man wagentjes rijden inmiddels in een groot aantal distributiecentra van Amazon.