Linde presenteert technologie voor het compenseren van ongelijke vloeren
29.05.2018 | Branchenieuws

Linde presenteert technologie voor het compenseren van ongelijke vloeren

Linde Material Handling introduceert een intralogistieke oplossing waarmee trucks in distributiecentra voortaan ongevoelig zijn voor oneffenheden op de vloer. De Active Stability Control (ASC) is een intelligente wisselwerking tussen mechanische en elektronische sensoren, die voorkomt dat de truck zijdelings gaat schommelen. 

De staat van de vloer speelt een cruciale rol in de intralogistiek. Op plekken waar smalle gangen trucks met hefhoogten tot 18 meter rijden kunnen oneffenheden in de vloer ervoor zorgen dat de truck gevaarlijk gaat schommelen. Wanneer de vloer niet de vereiste VDMA-kwaliteit heeft moet óf de snelheid van de truck worden verlaagd, of de vloer moet egaal worden geslepen. 

Draagwielen voorkomen schommelen

Met haar nieuwe technologie spreekt Linde Material Handling van een 'revolutie voor dit soort werkzaamheden in het smalle gangen magazijn'. Active Stability Control (ASC) is een intelligente wisselwerking tussen mechanische en elektronische sensoren, waarbij de vloerstructuur permanent wordt afgetast. Wanneer het systeem op het rijtraject oneffenheden detecteert, zorgen de draagwielen voor compensatie en voorkomen ze dat de truck zijdelings gaat schommelen. 

Linde stelt dat er met ASC maximumsnelheden mogelijk zijn tot 14 kilometer per uur met hefhoogten tot 18 meter. Mits de veiligheidsafstand voldoende is, kan ASC tussen de linker en rechter rijstrook verschillen tot tien millimeter compenseren. Daarmee is een vloerkwaliteit conform de minder strikte eisen in DIN-norm 18202 (tab. 3, regel 3) voldoende, want zijwaartse schommelingen worden gecompenseerd op de plek waar ze ontstaan.

Linde_ASC_Ansicht_Detail.jpg

'Ook nieuwe magazijnvloeren voldoen niet aan kwaliteitseisen'

"De nieuwe technologie is ook interessant voor klanten die in een gehuurde hal werken en die weinig aanpassingen kunnen doen aan de gesteldheid van de vloer", zegt Anna Keilbach, productmanager smalle gangen (VNA) bij Linde Material Handling.  Ook bij nieuwe magazijnen loont het om de trucks uit te rusten met Active Stability Control, stelt Keilbach: "Zelfs nieuwe vloeren voldoen vaak niet aan de benodigde kwaliteitseisen." De VNA-productmanager benadrukt echter dat deskundig advies ook hier zeer belangrijk is. "Onze netwerkpartners voeren op locatie een analyse uit en berekenen de optimale oplossing voor de klant. De specifieke omstandigheden op locatie geven altijd de doorslag."

Presentatie tijdens World of Material Handling

Linde Material Handling presenteert de ASC-technologie voor het eerst op de 'World of Material Handling' dat van 4 tot 15 juni plaatsvindt op het Maimarktgelände in Mannheim.

Plaats een reactie (0)

Reageren