Linde neemt start-up in veiligheidssysteem over
18.07.2017 | Branchenieuws

Linde neemt start-up in veiligheidssysteem over

Linde Material Handling heeft Duitse start-up Comnovo overgenomen. Met de overname wil de heftruckfabrikant haar portfolio met veiligsheidsoplossingen en techniek op het gebied van positioneringsapparatuur uitbreiden. 

Start-up Comnovo heeft een positioneringssysteem ontwikkeld: het werkt op basis van ultrabroadbandtechnologie en waarschuwt door middel van signalen en trillingen personen voor naderende voertuigen. Dankzij een hoge frequentie van ten minste vier gigahertz kan het systeem door pallets, roldeuren en zelfs muren heen kijken.

Linde denkt in Comnovo een dynamische en creatieve partner te hebben gevonden. "Samen zullen we Linde's assortiment aan ondersteuningssystemen vergroten en ze op systematische wijze door ontwikkelen voor onze klanten." 

Comnovo-verkoopdirecteur Ron Winkler vertelt: “Linde MH’s efficiënte distributienetwerk is ongekend in deze sector. Beide partijen zullen geheel nieuwe mogelijkheden voor productontwikkeling en marktpenetratie kunnen benutten.” Na de overname door Linde Material Handling blijft Comnovo blijft als zelfstandig bedrijf opereren.

Redactie LogistiekProfs


Plaats een reactie (0)

Reageren