Linde komt met slim veiligheidsvest voor anderhalve meter afstand

Logistiekprofs op 13 augustus 2020 | 2 minuten leestijd

Linde Material Handling brengt een veiligheidsvest op de markt waarmee magazijnmedewerkers onderling anderhalve meter afstand kunnen bewaren. Wanneer een collega binnen een straal van anderhalve meter komt, geeft het vest een waarschuwingssignaal door op te lichten, te trillen en geluid te maken. 

Naast het Secure Distance Vest lanceert Linde ook de Distance Beeper. Dit kleine apparaat werkt nagenoeg hetzelfde als het Secure Distance Vest, maar kan aan de kleding van medewerkers worden bevestigd. Voor beide apparaten gebruikt Linde ultrabreedbandtechnologie. Er kan worden gekozen voor een tracing-functie. Bij een eventuele besmette collega maakt deze functie inzichtelijk welke collega’s zich recentelijk nog in zijn of haar omgeving bevonden. Op deze manier kunnen bedrijven voorkomen dat ze het hele personeelsbestand in quarantaine moeten plaatsen. Alle gegevens worden uiterlijk na vier weken verwijderd.

Linde Safety Guard systeem

Beide systemen zijn gebaseerd op het Linde Safety Guard systeem, dat onder meer waarschuwt wanneer een aanrijding dreigt tussen een heftruck en een voetganger. Hierdoor kunnen beide veiligheidsoplossingen na de Covid-19 pandemie worden omgebouwd naar de Linde Safety Guard. Omgekeerd geldt dat klanten van Linde die over de Safety Guard beschikken, dit systeem kunnen laten ombouwen tot Secure Distance Vest of Distance Beeper.

Lees ook: Inspectie SZW gaat strenger toezien op naleven coronaregels

Onconventioneel denken

“Dit soort tijden vereist onconventioneel denken”, zegt Andreas Krinninger, CEO van Linde Material Handling. “Met ons Secure Distance Vest en de Distance Beeper hebben we een geavanceerd systeem aangepast aan nieuwe omstandigheden en bieden we bedrijven een eenvoudig te implementeren methode om besmettingen tegen te gaan en de productiviteit en continuïteit te waarborgen. Beide oplossingen worden al met succes toegepast op verschillende van onze eigen locaties – en we krijgen ook zeer positieve feedback van testklanten.”

Gerelateerde artikelen