Linde introduceert interactief veiligheidsvest

Logistiekprofs op 6 december 2019 | 2 minuten leestijd

Linde Material Handling brengt een interactief waarschuwingsvest op de markt. Het vest moet voetgangers in magazijnen tijdig waarschuwen voor naderende hef- of magazijntrucks. 

Het vest is gebaseerd op het vorig jaar geïntroduceerde hulpsysteem Linde Safety Guard, dat nauwkeurig Ultra Wideband-radiosignalen (UWB) uitzendt, en door muren en deuren kan ‘kijken’. Daarmee kunnen de chauffeurs op hun voertuig zien vanuit welke richting een of meerdere personen naderen. Tegelijkertijd krijgen voetgangers via hun waarschuwingsvest te zien, voelen en horen dat er een truck nadert. 

Geïntegreerd hulpsysteem

Linde Material Handling werkte eerst met klein mobiel apparaat dat op de kleding van de voetganger moest worden vastgeklemd. Dat apparaat is nu geïntegreerd in het veiligheidsvest. Benjamin Reis, manager Safety Sales bij Linde Material Handling: “Als je het vest aantrekt, draag je automatisch het hulpsysteem bij je.” 

LED-stroken

Het kledingstuk is uitgerust met LED-stroken aan de voor- en achterzijde, die continu branden op 40 procent van het nominale vermogen. Als er gevaar dreigt door een naderend voertuig, schakelen de LED-stroken over naar een knipperstand en wordt hun helderheid verhoogd naar 100 procent van het nominale vermogen. “Dit is bijna niet te missen en zorgt voor een zeer nauwkeurige veiligheid”, aldus Reis.

Gerelateerde artikelen