Linde breidt lithium-ion vloot uit
15.08.2017 | Branchenieuws

Linde breidt lithium-ion vloot uit

Linde breidt nog dit jaar haar portfolio met lithium-ion gedreven trucks uit. De verkoop van de eerste elektrische trucks met 90V Li-ion batterij is net begonnen. Ook de Roadster is voortaan beschikbaar met lithium-ion batterij.

Linde zet in op de technologie omdat deze betrouwbaar, energie-efficiënt en makkelijk in gebruik zou zijn. Dit komt onder meer door de constante spanning en een grotere beschikbaarheid van de vloot doordat het tussentijds laden op ieder moment mogelijk is. Stefan Prokosch, Hoofd Product Management Counterbalance Trucks bij Linde MH, verwacht dan ook dat de uitbreiding van het lithium-ion portfolio terug te zien zal zijn in de verkoopcijfers. “We ontvangen zeer consistent positieve feedback van klanten die de kleinere serie trucks met lithium-ion technologie gebruiken”, zegt Prokosch.

Lithium-cellen
Om er zeker van te zijn dat de heftruck genoeg energie krijgt, heeft Linde de nadruk gelegd op de bouw van lithium-cellen. Deze cellen leveren een bijna constant voltage van 90V. Dit reduceert de thermische belasting van de heftruck en zou daardoor een hoger efficiënt energieverbruik genereren.  

Redactie LogistiekProfs


Plaats een reactie (0)

Reageren