Linda van Zomeren nieuwe CEO logistiek dienstverlener CB

Logistiekprofs op 1 July 2022

Logistiek dienstverlener CB heeft in Linda van Zomeren (momenteel directeur Groei bij PostNL) een nieuwe CEO gevonden. Vanaf 1 maart volgt zij Hans Willem Cortenraad op.

“Met Linda van Zomeren verwelkomen wij een CEO met ervaring in strategieontwikkeling en -implementatie. Een teamspeler die ons goed kent als partner en zich thuis zal voelen in onze markten”, zegt Bert Meerstadt, voorzitter van de Raad van Commissarissen van CB over de aanstelling.

Van Zomeren (51) is op dit moment Directeur Groei bij PostNL en in die functie verantwoordelijk voor de opbouw van de PostNL-divisie actief in Food en Health. Eerder bekleedde zij directie- en managementfuncties binnen PostNL en TNT Post, onder meer in HR, Logistiek en Commercie. Zij startte haar loopbaan bij KPN, na haar studie Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Van Zomeren neemt het stokje over van Hans Willem Cortenraad, die op 1 januari na 18 jaar afscheid neemt van CB. Cortenraad gaf leiding en uitvoering aan vijf periodes van strategische meerjarenplannen. Nu CB aan de vooravond staat van een nieuwe planperiode, ontstond voor de algemeen directeur naar eigen zeggen een logisch moment om zijn carrière bij CB af te ronden.