Lidl strijkt met mega-dc neer in Almere
Bouw & Vastgoed 30.09.2020 | Branchenieuws

Lidl strijkt met mega-dc neer in Almere

Lidl is deze week gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Almere. Op een lap grond van zestien hectare verrijst een XXL-dc van minimaal 50.000 vierkante meter. 

De Duitse supermarktketen wil vanuit de nieuwe locatie verdere groei boeken. Lidl koos voor Almere  vanwege de centrale ligging en de beschikbaarheid van een groot perceel. Op de traditionelere logistieke hotspots is die ruimte er vaak niet. 

Het distributiecentrum van Lidl moet in 2022 operationeel zijn. Tegen die tijd zullen de filialen in Noord-Holland, Flevoland en een deel van Utrecht vanuit Almere worden bevoorraad. Met de komst van de nieuwe locatie zijn driehonderd banen gemoeid. 

Duurzaam

Bij de bouw van het dc mikt Lidl op duurzaamheidscertificaat BREAAM-NL 'Outstanding', de hoogst haalbare certificering. Er komen onder meer zonnepanelen op het dak te liggen en het gebouw wordt aardgasvrij. 

Sluiting dc Zwaag

Door de komst van het XXL-dc sluit de grootgrutter de deuren van het distributiecentrum in Zwaag. Dit pand in werd in 2005 in gebruik genomen om het noordelijk deel van de Randstad te bevoorraden. Er werken zo'n tweehonderd mensen. 
Plaats een reactie (0)

Reageren