Lidl opent in Almere duurzaamste distributiecentrum tot nu toe

Logistiekprofs op 16 mei 2022 | 2 minuten leestijd

Discounter Lidl heeft in Almere haar meest duurzame distributiecentrum tot dusver geopend. Vanuit het pand van ruim 54.000 vierkante meter worden voortaan zo’n 70 filialen beleverd. 

Het nieuwe dc werd vrijdag feestelijk geopend. Er zullen circa 300 medewerkers aan de slag gaan, die producten klaarzetten en brengen naar 70 filialen in de regio Noord-Holland, Flevoland en een deel van Utrecht. Dit gebeurde voorheen vanuit het dc in het Noord-Hollandse Zwaag. Deze locatie is inmiddels gesloten. 

Lidl zegt vanuit Almere efficiënter invulling te kunnen geven aan de logistiek van de supermarktketen. Het megadistributiecentrum biedt bovendien ruimte voor verdere groei. 

Op het dak van het pand liggen zo’n 7.000 panelen, die de discounter een besparing opleveren van zo’n 1.040 ton aan CO2 uitstoot. Daarnaast maakt Lidl er gebruik van groene- stroom en energie en wordt al het regenwater gebruikt voor de toiletten en de beregening van de groenvoorziening. Andere duurzame voorzieningen zijn de door bewegingscensoren aangestuurde ledverlichting en de oplaadpunten voor elektrische auto’s en vrachtwagens.

Gerelateerde artikelen