Lidl huurt 48.00 vierkante meter van DHG in Moerdijk

Logistiekprofs op 1 July 2022

Lidl betrekt in Moerdijk twee distributiecentra met een totale oppervlakte van 48.000 vierkante meter. Daartoe heeft het supermarktconcern een huurovereenkomst gesloten met DHG. De partijen zeggen tevreden te zijn dat het in deze ‘bijzondere tijd is gelukt om tot een succesvolle samenwerking te komen’. 

DHG ontwikkelde de distributiecentra op risico en heeft daar nu een huurder voor gevonden. Per 1 april huurt Lidl twee nieuwbouw dc’s in Moerdijk. De panden beschikken over 42.839 vierkante meter warehouse, 4.731 vierkante meter mezzanine en 350 vierkante meter kantoorruimte. Lidl tekende een tienjarig huurcontract bij DHG, met de mogelijkheid tot uitbreiding naar de nog te ontwikkelen naastgelegen panden van 50.000 vierkante meter.  

Het Duitse supermarktconcern gaat de dc’s gebruiken voor de opslag van zowel food als non-food artikelen. DHG en Lidl waren al voor de uitbraak van het coronavirus in Nederland in onderhandeling over de huurtransactie. Daardoor lukte het volgens de bedrijven om tijdens de crisis alsnog tot een succesvolle samenwerking te komen. 

SMARTLOG Moerdijk 3 is de derde SMARTLOG ontwikkeling van DHG in Moerdijk. Het betreft een herontwikkeling van het voormalig terrein van pijpencoatingbedrijf Conline. De multimodale locatie ligt direct naast de container terminal van Moerdijk en beslaat veertien hectare. DHG ontwikkelt er een complex van in totaal 100.000 vierkante meter. 

Na de verhuur aan Lidl komen nog drie panden van in totaal 50.000 vierkante meter beschikbaar voor de verhuur. Deze panden worden in de loop van dit jaar opgeleverd.