Lidl breidt e-commerce dc in Venlo alweer uit
Bouw & Vastgoed 28.11.2018 | Branchenieuws

Lidl breidt e-commerce dc in Venlo alweer uit

Lidl breidt haar e-commerce centrum in Venlo een jaar na de oplevering uit met 40.000 vierkante meter. Het vernieuwde XXL-distributiecentrum zal na de uitbreiding een oppervlakte van 110.000 vierkante meter beslaan. 

Het distributiecentrum van Lidl in Venlo is sinds 2017 operationeel. Hier verzorgt het de op- en overslag van non-food artikelen. Door de groei in Europa zou het nu al aan uitbreiding toe zijn. Vanuit het vernieuwde warehouse gaat het meerdere distributiecentra in Europa bevoorraden. Nunner Logistics is er namens Lidl verantwoordelijk voor de logistieke operatie. 

Het e-commerce dc van Lidl op Trade Port Noord

Lidl heeft met Next Level Development een overeenkomst gesloten voor het ontwikkelen en realiseren van het warehouse. De uitbreiding komt op het naastgelegen kavel te liggen. Wijnen Bouw Someren draagt zorg voor de bouw van het pand. De oplevering staat gepland voor juli 2019. 

BREEAM 'Outstanding'

Bij de bouw streven de partijen naar het duurzaamheidskeurmerk BREEAM 'Outstanding'. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst, er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstof en het pand wordt verlicht met LED.

E-commerce dc in Roosendaal

Begin dit jaar opende de supermarktdiscounter een e-commerce dc in Roosendaal, dat een oppervlakte van 50.000 vierkante meter beslaat. Op deze locatie werken 1.300 mensen.

Plaats een reactie (0)

Reageren