Lidl bouwt nieuw distributiecentrum in Oosterhout
18.10.2017 | Branchenieuws

Lidl bouwt nieuw distributiecentrum in Oosterhout

Lidl is gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum in het Gelderse Oosterhout. Het betreft het zevende distributiecentrum van Lidl in Nederland. 

Het pand krijgt een oppervlakte van 54.000 vierkante meter en is daarmee een van de grootste distributiecentra van Lidl in Europa. Bij de bouw streeft Lidl naar de Breaam-NL-certificering 'Outstanding'. Dit is het hoogst haalbare certificaat gericht op de duurzaamheidsprestatie van een nieuwbouwproject of bijvoorbeeld een renovatie. Bij de bouw wordt gewerkt met duurzame bouwmaterialen. In het distributiecentrum werkt Lidl uitsluitend met duurzaam opgewekte energie. Een nabijgelegen windmolen zorgt voor energietoevoer naar het dc. 

Meest duurzame logistieke gebouw

De supermarktdiscounter is druk aan het bouwen. Eind 2016 opende het een distributiecentrum in Waddinxveen dat al voor de opening werd bestempeld als meest duurzame logistieke gebouw van Nederland. Vanuit dit dc worden de voorraden naar zo’n honderd Lidl-filialen in de Randstad vervoerd.

E-commerce dc's in Venlo en Oud-Gastel

In Oud-Gastel bij Roosendaal opent komend voorjaar een e-commerce dc van Lidl, bedoeld voor de Europese e-commerce activiteiten van de supermarktketen. Het pand moet werkgelegenheid bieden aan circa 1.200 mensen. Ondertussen wordt in Venlo gewerkt aan een tweede e-commerce distributiecentrum, bedoeld voor levering in Oost-Nederland en een deel van Duitsland. Dit distributiecentrum biedt werkgelegenheid aan 300 tot 400 mensen.


Redactie LogistiekProfsPlaats een reactie (0)

Reageren