Lidl bouwt megadistributiecentrum in Almere

Logistiekprofs op 1 July 2022

Supermarktketen Lidl gaat winkels vanuit Almere bevoorraden. De discounter heeft een overeenkomst getekend voor de bouw van een distributiecentrum van 50.000 vierkante meter. 

Lidl betrekt op bedrijvenpark Stichtsekant in Almere een kavel van zestien hectare. Het distributiecentrum dat daar verrijst moet Lidl moet ondersteunen bij verdere groei. “Door de centrale ligging in Nederland kunnen we nog efficiënter invulling geven aan de logistiek van onze organisatie. Bovendien investeren wij op duurzame wijze in de verdere groei van onze filialenorganisatie in Nederland’, aldus Harm van Oorschot, Directeur Centrale Diensten van Lidl Nederland.

Bij de bouw van het dc mikt Lidl op duurzaamheidscertificaat BREAAM-NL ‘Outstanding’, de hoogst haalbare certificering. 

Lidl-dc in Oosterhout

In februari opende Lidl nog een distributiecentrum in Oosterhout. Met een oppervlakte van 54.000 vierkante meter is dat een van de grootste panden van de grootgrutter in Europa. Vanuit Oosterhout belevert de discounter zo’n zeventig filialen in de regio. Ook bij de bouw van dit pand werd Lidl geroemd om de duurzaamheidsmaatregelen die het trof. Zo komen er 8.000 zonnepanelen op het dak te liggen en gaat de ledverlichting automatisch uit wanneer er geen mensen in de ruimte aanwezig zijn.