'Lidl betrekt nieuw distributiecentrum in Roosendaal''
30.11.2016 | Branchenieuws

'Lidl betrekt nieuw distributiecentrum in Roosendaal''

Duitse supermarktdiscounter betrekt in Roosendaal op bedrijventerrein Borchwerf II een distributiecentrum van 30.000 tot 40.000 vierkante meter. Daarvoor is het momenteel in onderhandeling met een particuliere ontwikkelaar, zo schrijft BN de Stem op basis van vertrouwelijke bronnen.

Lidl zou niet van plan zijn om zelf te bouwen, maar heeft zijn oog laten vallen op een bestaand pand. Lidl heeft nog niet gereageerd op de beweringen en ook Hans de Bruin van bedrijvenpark Borchwerf wilde de komst van Lidl niet bevestigen. Hij stelde wel dat er veel nieuwe bedrijven naar het bedrijventerrein komen. “Er komen veel aanvragen binnen.”

Op hetzelfde bedrijventerrein is ook het distributiecentrum van Primark gevestigd. De moderetailer startte vorig jaar met de bouw van het mega-dc voor een bedrag 26 miljoen euro. Het eerste deel, van bijna zes hectare en twintig meter hoog is inmiddels opgeleverd. Daar wordt later nog drie hectare van twintig meter hoog aan toegevoegd.
 
Lidl heeft al meerdere distributiecentra in Brabant, waaronder in Etten-Leur, Breda en de haven van Moerdijk. In het Gelderse Oosterhout wil Lidl een distributiecentrum bouwen. De supermarktketen richt zich de laatste tijd, naast reguliere foodproducten, ook op de verkoop van non-food artikelen zoals sportkleding en huishoudartikelen. Mogelijk wordt hiervoor gezocht naar een nieuw dc.

Redactie LogistiekProfs
Afbeelding: Het nieuwe
distributiecentrum van Lidl in Waddinxveen, dat is bestempeld als meest duurzame logistieke gebouw van Nederland

Plaats een reactie (0)

Reageren