15.12.2015 | Branchenieuws

'Leger nodig in Calais voor veiligheid chauffeurs'

Om de veiligheid van chauffeurs bij Calais te waarborgen wil TLN dat het Franse leger in het gebied gaat handhaven. De chauffeurs en de sector ondervinden veel last van migranten die de oversteek naar Engeland willen maken. Dit zou niet alleen de sector schade opleveren, er bestaat ook kans op psychische en lichamelijke klachten bij chauffeurs.

De problemen rondom Calais zouden de transportsector tot 150 miljoen euro kosten, zo laat TLN weten. Bovendien is geweld richting chauffeurs aan de orde van de dag. Migranten raken gefrustreerd omdat de kansen om naar Engeland te komen kleiner worden. Op donderdag 17 december overlegt TLN daarom met de autoriteiten in Calais om extra maatregelen te treffen en zo de openbare orde, de veiligheid en doorstroming te waarborgen. Dit zou moeten gebeuren door de inzet van het leger.

Snellere doorloop
Bedrijven die door de UK Border Force geaccrediteerd zijn moeten tevens een verbeterde incheck en controleprocedure genieten. Zij zijn dan minder tijd kwijt aan de controles tegen indringers in vrachtauto's. "Het zou goed zijn om deze bedrijven te belonen voor hun inspanningen met een ‘fast lane’ zoals je deze ook ziet bij het inchecken in een vliegtuig", meent TLN-voorzitter Arthur van Dijk. “Diverse autoriteiten moeten hun controles hiervoor integreren. Het zou mooi zijn als we daar donderdag weer een stap in kunnen zetten.”

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren