Laatste schakel iSHARE is live, Poort8 treedt toe tot afsprakenstelsel

Logistiekprofs op 16 januari 2020 | 2 minuten leestijd

Organisaties die bij iSHARE zijn aangesloten kunnen voortaan bij Poort8 vastleggen met welke logistieke partijen zij welke data willen delen. Poort8 – technologiebedrijf in de logistieke sector – is namelijk als eerste partij gecertificeerd als iSHARE Autorisatieregister. Met de toetreding van Poort8 tot het afsprakenstelsel is de laatste schakel van het iSHARE live.

Poort8 maakt het voor ketenpartijen mogelijk om elkaar onderling rechten toe te kennen voor het ophalen van data. Zij leggen in het autorisatieregister van Poort8 vast met welke logistieke partijen zij welke data willen delen, voor welk doel en voor welke periode. Partijen die vervolgens toegang wensen tot die specifieke data, melden zich bij Poort8, dat controleert of de vrager wel toegang mag hebben tot die data. 

Lees ook:  Jorr-IT Solutions treedt toe tot afsprakenstelsel iSHARE

‘iSHARE als olievlek verspreiden’

Gerard van der Hoeven, voorzitter van de Stichting iSHARE is blij met de komst van Poort8 als iSHARE Autorisatieregister: “Het autorisatieregister is een belangrijk onderdeel van iSHARE; hier zijn de afspraken over ‘wie wat wanneer mag’ vastgelegd, eenvoudig actueel te houden en op te vragen. Ik ben blij dat we nu ook snel met de eerste concrete praktijksituaties kunnen starten. Situaties waarbij partijen – die elkaar nog niet kennen – met elkaar kunnen gaan samenwerken en data delen.”

“Controle over data is nu niet langer een belofte maar een feit”, zegt Willem Maagdenberg, founding partner van Poort8. “De volgende stap is om met logistieke partijen succesvolle waardenketens te ontwikkelen en het afsprakenstelsel als een olievlek te verspreiden.

Poort8 ook implementatiepartner

Poort8 is tevens toegetreden tot het netwerk van iSHARE Implementatiepartners. Als Implementatiepartner begeleidt Poort8 organisaties die willen toetreden tot het stelsel, bij de technische implementatie van iSHARE

Gerelateerde artikelen