Kuehne + Nagel zet in op tijdkritisch transport met overname Quick
Transport & Distributie 28.11.2018 | Branchenieuws

Kuehne + Nagel zet in op tijdkritisch transport met overname Quick

Kuehne + Nagel lijft Quick International Courier in. Daarmee breidt het transportbedrijf haar services op het gebied van tijdkritische transport- en logistieke oplossingen uit. 

Quick International Courier, dat jaarlijks een omzet van meer 200 miljoen dollar genereert  is specialist op het gebied van tijdkritische zendingen. Daarbij gaat het vooral om 'Next Flight Out' en 'Next Drive Out'-zendingen. Bij deze urgente zendingen wordt gewerkt met strikte protocollen en controlepunten. 

Het bedrijf werkt onder vier merken: Sterling Aviation, QuickSTAT, Quick Healthcare en Quick Logistics. Deze merken zullen na de overname zelfstandig blijven opereren. 

Voor Kuehne + Nagel biedt de overname een goede aanvulling op het wereldwijde portfolio van het bedrijf, stelt bestuurslid Yngve Ruud. "Deze overname is een belangrijke mijlpaal in de implementatie van onze strategie en een bevestiging van onze leidende positie in luchtvracht.Onze klanten zullen profiteren van een veel groter scala aan diensten en mogelijkheden voor tijdskritische zendingen, terwijl de klanten van Quick toegang krijgen tot het wereldwijde netwerk van Kuehne + Nagel in meer dan 100 landen.”

Afbeelding: ricochet64 / Shutterstock.com

Plaats een reactie (0)

Reageren