Kuehne + Nagel wil transport uitbesteden door tekort aan volumes

Logistiekprofs op 17 December 2018

Kuehne + Nagel wil haar operationele transportactiviteiten mogelijk uitbesteden aan een externe partner. De logistiek dienstverlener zou dat hebben besloten door de toenemende concurrentie en prijsontwikkelingen in de transportmarkt. 

Onvoldoende transportvolumes

Dat blijkt uit een interne memo verzonden aan het betrokken personeel, in handen van Transport Online. “Wij hebben te maken met onvoldoende transportvolumes en daardoor een blijvend gebrek aan backloads. We zijn de afgelopen jaren de nodige verbetertrajecten gestart om dergelijke uitdagingen binnen de BU (Business Unit, red.) Transport het hoofd te bieden, maar deze hebben niet geleid tot de gewenste en voor onze organisatie noodzakelijke, resultaten”.

Voor personeel verandert er vooralsnog weinig

Het bedrijf zegt met diverse partijen in gesprek te zijn. Onduidelijk is op welke termijn de uitbesteding gaat plaatsvinden. Voor het personeel verandert er weinig, verzekert Kuehne + Nagel. “Bij overgang van onderneming behouden medewerkers het recht op hun bestaande arbeidsvoorwaarden en dienstjaren. Tevens is de intentie om een partner te vinden waarbij de standplaats behouden blijft.” 

Afbeelding: Tobias Arhelger / Shutterstock.com