Kuehne + Nagel neemt wegtransport en logistiek Rotra over

Logistiekprofs op 20 November 2019

Kuehne + Nagel lijft de wegtransport- en logistieke activiteiten van het Nederlandse Koninklijke Rotra in. Die tak is goed voor een jaarlijkse netto-omzet van meer dan 100 miljoen euro en 800 werknemers. 

De zeevracht-, luchtvracht- en containerterminalactiviteiten van Rotra vallen niet onder de overname, lieten de bedrijven dinsdag weten. De geplande fusie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Bij groen licht krijgt Kuehne + Nagel de beschikking over een vloot van meer dan 200 vrachtwagens. Rotra transporteert hiermee over de hele wereld en verleent contractlogistieke diensten aan Nederlandse, Belgische en internationale klanten. Het beheert crossdockfaciliteiten in Nederland en in België.

Rotra na meer dan 100 jaar verkocht

Over de keuze om familiebedrijf Rotra na meer dan een eeuw aan Kuehne + Nagel te verkopen, zegt Harm Roelofsen, directeur en mede-eigenaar van Rotra: “Het is nu tijd om onze klanten een nog breder wegennet en dienstenpakket aan te bieden. Kuehne + Nagel, een toonaangevende logistieke dienstverlener, is bij uitstek de partner om verdere groei mogelijk te maken en tegelijkertijd onze medewerkers de beste toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden te bieden.”

Strategische aanvulling voor Kuehne + Nagel

Kuehne + Nagel kocht recentelijk de Jöbstl Group uit Oostenrijk. De overname van Rotra sluit aan bij de koers die het bedrijf enkele maanden geleden inzette. “Rotra is een toonaangevende en goed gewortelde speler in Nederland en België, twee van de zwaartepunten voor logistiek in Europa”, licht Stefan Paul toe, lid van de raad van bestuur van Kuehne + Nagel. 

Deze landen vormen volgens Paul een strategische aanvulling op het bestaande netwerk van de logistiek dienstverlener. “Dit ten voordele van onze lokale en internationale klanten die nu toegang hebben tot een uitgebreid serviceportfolio in deze regio.”