Kruidvat opent derde distributiecentrum voor Zuid-Nederland en België

Logistiekprofs op 15 december 2021 | 2 minuten leestijd

Kruidvat neemt in het Brabanse Oosterhout een derde distributiecentrum in gebruik. Vanuit deze locatie gaat het vanaf mei 2022 zo’n 400 Kruidvat-winkels in België en Zuid-Nederland bevoorraden. 

Het nieuwe dc heeft een oppervlakte van 14.000 vierkante meter en biedt werkgelegenheid aan 80 mensen. Vanuit Brabant denkt Kruidvat winkels efficiënter te kunnen bevoorraden en minder vervoerskilometers af te hoeven leggen. Op termijn levert dit een transportbesparing van 16.000 kilometer per week en een jaarlijkse CO2-besparing van circa 800 ton op. Dat is vergelijkbaar met het jaarlijkse directe energiegebruik van ruim 100 Nederlandse huishoudens, aldus Kruidvat. 

“Naast deze besparing maakt de capaciteitsuitbreiding de toekomstige groei van Kruidvat mogelijk en draagt het bij aan het opvangen van piekperiodes, zoals rond de feestdagen. Met het openen van het nieuwe dc ontstaan bovendien tientallen nieuwe arbeidsplaatsen”, zegt Yvette Heijwegen, Supply Chain Director A.S. Watson Health & Beauty Benelux, moederbedrijf van Kruidvat.

In oktober is begonnen met de aanleg van de fundering van het nieuwe pand, dat eigendom is van Weerts Logistics Parks. Naast het nieuw te openen dc in Oosterhout beschikt Kruidvat over een regulier dc in Heteren en over een locatie voor de online activiteiten in Ede.

Gerelateerde artikelen