Kruidvat-moeder verdubbelt capaciteit e-fulfilmentcentrum

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

A.S. Watson heeft de capaciteit van het e-fulfilmentcentrum in Ede ruim verdubbeld. Het moederbedrijf van Kruidvat en Trekpleister heeft de extra ruimte nodig door de enorme groei van e-commerce. 

A.S. Watston zag het aantal online bestellingen de afgelopen jaren telkens met meer dan 50 procent groeien. Die groei houdt naar verwachting de komende jaren aan, nu het bedrijf heeft besloten om de omnichannel-strategie verder uit te breiden. Online en fysiek moeten elkaar beter gaan aanvullen en versterken. 

Daarom werd besloten om het bestaande pand in Ede te verbouwen. Na de uitbreiding beslaat het distributiecentrum 30.000 vierkante meter. Op piekdagen kan A.S. Watson hier meer dan 35 vrachtwagens met pakketten afvoeren. In de logistieke hal is ruim 8.000 vierkante meter aan extra ruimte gecreëerd door tussenverdiepingen. De IT-systemen zijn vernieuwd en er wordt gewerkt met algoritmes om zo efficiënt mogelijk orders te verzamelen.

Naast medewerkers worden nu ook twaalf autonome pickrobots ingezet voor het verzamelen van artikelen. De robots kunnen de producten zelfstandig herkennen en zetten deze met hun robotarm in kratten die vervolgens op een transportband worden gezet. Het pand beschikt over 1,2 kilometer aan transportbanden om kratten met producten en klantorders te verplaatsen.

Het aantal medewerkers dat in het pand werkt, blijft ook na de automatisering groeien. Op piekdagen werken er in het logistieke centrum zo’n zevenhonderd personen.

Gerelateerde artikelen