Koninklijke Jaarbeurs transformeert tot dé hotspot voor logistieke innovatie

Logistiekprofs op 13 juni 2024 | 3 minuten leestijd

Vakbeurzen ICT&Logistiek en Logistica Next van 5 tot en met 7 november 2024 in Utrecht.

Utrecht, 13 juni 2024 – Van 5 tot en met 7 november 2024 vinden de vakbeurzen ICT&Logistiek en Logistica Next plaats in Koninklijke Jaarbeurs. De vakbeurzen zijn dé ontmoetingsplaats voor technologische innovatie met als doel logistieke processen steeds efficiënter in te richten. De sector staat voor de uitdaging om samen te innoveren voor een concurrerende, veilige en emissieloze logistiek. Hoe houd je als organisatie grip op deze logistieke uitdagingen, nu en in de toekomst? Met het thema ‘The Future Starts Here’ geven meer dan 300 exposanten, 200 sprekers en 10 kennisinstellingen antwoord op deze vraag. Zij laten tijdens ICT&Logistiek en Logistica Next hun innovaties, nieuwe technieken en oplossingen zien.

Ketensamenwerking is de sleutel tot succes

Meer dan ooit verbindt de hele logistieke keten zich tijdens ICT&Logistiek en Logistica Next. Corien den Ouden, beursmanager Koninklijke Jaarbeurs: “Het samenkomen van de hele sector op deze beurzen laat zien dat samenwerking een onontbeerlijk ingrediënt is om te overleven in een turbulente en complexe logistieke wereld en dat je vooral impact kunt maken als je het samen doet. Ketensamenwerking is de sleutel tot succes. Die start op deze vakbeurzen.”

Veerkrachtig en duurzaam goederenvervoer in de toekomst

Logistiek Nederland werkt hard aan een efficiëntere, duurzamere en toekomstbestendige logistiek. Veel bedrijven zetten in op digitale transformatietrajecten. Tobia Potters, senior adviseur electronic Fright Transport Information (eFTI): “Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) ondersteunt de digitale transitie als randvoorwaarde voor een veerkrachtig en duurzaam goederenvervoer in de toekomst. IenW is op de beurs aanwezig om hierover met bezoekers in gesprek te gaan en naar hun ervaringen te luisteren zodat we samen deze transitie kunnen vormgeven.”

Uitreiking Logistica Award 2024

Gevestigde ondernemers en start-ups worden uitgenodigd mee te doen aan de Logistica Award 2024, georganiseerd door de Stichting Logistica. Prof. Dr. René de Koster, voorzitter en jurylid Logistica Awards: “De Logistica Award is belangrijk voor zowel aanbieders van logistieke oplossingen om aandacht voor de nieuwe ontwikkelingen te vragen, als voor gebruikers van die oplossingen om inzicht te krijgen in die nieuwe ontwikkelingen. De deelnemers aan de prijs kunnen gevestigde ondernemingen zijn, maar ook start-ups met nieuwe ideeën.” De jury kijkt vooral naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van interne logistiek met een Nederlandse inbreng. “Ontwikkelingen bijvoorbeeld op het gebied van robotisering, AI, Internet of Things applicaties en software. Of ontwikkelingen op meer traditionele gebieden als veiligheid, opslag, transport, verpakking, ergonomie, energieverbruik, procesbewaking en duurzaamheid. We laten ons graag verrassen met spannende inzendingen. Inschrijven voor de Logistica Award 2024 kan tot aankomende zaterdag 15 juni”, aldus De Koster.

Gratis registeren

De vakbeurzen ICT&Logistiek en Logistica Next zijn op 5, 6 en 7 november 2024 drie dagen lang geopend. Bezoekers kunnen zich gratis registreren en krijgen daarmee toegang tot beide vakbeurzen. Kijk voor meer informatie op www.ict-en-logistiek.nl en www.logistica-next.nl en volg ons op LinkedIn.

Gerelateerde artikelen